Hoe een zakelijke auto verzekeren?

Een zakelijke auto verzekeren kan je in de praktijk natuurlijk op tal van verschillende manieren doen. Je moet er daarbij rekening mee houden dat best een aardige hoeveelheid aan factoren je uiteindelijke keuze zullen bepalen. Zo moet je niet alleen maar stil blijven staan bij de periodieke verzekeringspremie die je moet betalen voor je zakelijk voertuig. Wat namelijk bovendien ook te denken van de waarde die ze vertegenwoordigt? Bovendien kunnen ook het aantal kilometers die je aflegt op jaarbasis een niet onbelangrijke rol spelen. In ieder geval, ben jij ook van plan om een zakelijke autoverzekering af te sluiten, maar zou je daar graag in eerste instantie nog wat meer over te weten willen komen? Dan is het de moeite waard om je even te verdiepen in de informatie die je hieronder aan kan treffen.

Je zakelijke auto verzekeren met een WA-verzekering

Een zakelijke auto verzekeren kan je in eerste instantie doen met behulp van een zogenaamde WA-verzekering. Dit type van verzekering staat er om bekend de meest voordelige keuze te zijn. Voor alle duidelijkheid, het is ook enkel en alleen deze verzekering waarvoor een wettelijke verplichting geldt. Je kan er altijd voor kiezen om een meer uitgebreide autoverzekering af te sluiten voor je zakelijk voertuig, maar een vereiste is dat dus niet.

De WA-verzekering voor zakelijke voertuigen staat er om bekend zeer populair te zijn. Dat is vooral te wijten aan het feit dat er erg lage kosten aan verbonden zijn. Het is lang niet meer zo dat bedrijven er tegenwoordig voor kiezen om een gloednieuwe auto te kopen, integendeel. In het merendeel van de gevallen wordt er gekozen voor het bestellen van een tweedehands exemplaar. Heb jij er als eigenaar van je bedrijf ook voor gekozen om een dergelijke keuze te maken? Dan zal je zakelijke auto verzekeren met de WA-verzekering meer dan waarschijnlijk ook voor jou veruit de meest voor de hand liggende keuze zijn.

​​​​​​​Op welke dekkingen kan je rekenen met een beperkt cascoverzekering?

De tweede optie voor een zakelijke auto verzekeren is de beperkt cascoverzekering. Voor deze verzekering geldt dat ze bepaalde vormen van schade aan het eigen voertuig dekt. Alleen schade die je zelf veroorzaakt blijft bij deze verzekering uiteraard wel uitgesloten. Wat wordt er dan wel precies gedekt? Het gaat hierbij om onder meer de volgende schadegevallen:

  1. Schade als gevolg van diefstal en / of inbraak;
  2. Schade veroorzaakt door aanrijding met een dier;
  3. Brand- en waterschade;
  4. Stormschade;
  5. Glasschade (bijvoorbeeld een sterretje in de voorruit);

Voor heel wat mensen en bedrijven geldt deze autoverzekering als de gulden middenweg. Zo voorkomen ze de hoge verzekeringspremie van de allrisk terwijl toch verschillende vormen van schade aan de eigen auto kunnen worden gedekt.

​​​​​​​Wanneer je zakelijke auto verzekeren met een allrisk?

Zijn de WA-verzekering en de beperkt cascoverzekering voor jouw zakelijke auto niet voldoende? Dan kan je altijd nog kiezen voor het afsluiten van een allrisk. In dit geval moet je, je er wel bewust van zijn dat je, je auto op de meest complete manier zal laten verzekeren. Dat biedt natuurlijk heel veel zekerheid, maar het gaat ook gepaard met een stevig kostenplaatje. Omwille van deze reden dien je dan ook altijd voor jezelf de afweging te maken of de vrij hoge verzekeringspremie voor jou opweegt tegen de dekkingen die je ontvangt. Is dat het geval? Dan is je auto zakelijk verzekeren met behulp van een allrisk natuurlijk zeker en vast de moeite waard. Beter beschermd kan ze namelijk eigenlijk niet worden!

​​​​​​​Hoe besparen op je auto zakelijk verzekeren?

Wil je graag een auto zakelijk verzekeren? Dan zal je kunnen vaststellen dat je op meerdere manieren kan besparen. In eerste instantie is het natuurlijk altijd belangrijk om jezelf een goed beeld te schetsen van de verschillende zakelijke autoverzekeringen die er op de markt zijn terug te vinden. Heb je een dergelijke vergelijking uitgevoerd en ben je toch nog niet helemaal tevreden met de verzekeringspremies die er aan je voorgesteld worden? Dan hebben we daar een potentieel interessante oplossing voor jou voor in petto. Het is namelijk zo dat er nog op verschillende andere manieren ook kan worden bespaard op het verzekeren van je bedrijfsauto. Hoe dat precies kan? Dat ontdek je hieronder!

1.) Laat je autoverzekering tijdig herbekijken

Besparen op je zakelijke autoverzekering doe je eigenlijk niet één keer, maar wel elk jaar opnieuw. Wat bedoelen we hier nu precies mee? Zeer eenvoudig. Heel wat bedrijven kiezen ervoor om slechts één keer de te betalen verzekeringspremie voor hun zakelijke autoverzekering te vergelijken. Dit gebeurt dan uiteraard bij het afsluiten van de verzekering. Natuurlijk moet dit gebeuren, maar het is van belang om er rekening mee te houden dat bijvoorbeeld de waarde van je zakelijke auto na verloop van tijd bepaalde verschillen zal vertonen. Het spreekt voor zich dat je er op basis hiervan ook zal willen kiezen om je autoverzekering te laten herzien. Alleen zo kan je namelijk blijvend genieten van de interessantste verzekeringspremie.

Diks | Verzekeringsspecialist sinds 1970.

2.) Wat is voor jou het meest optimale eigen risico?

Tot slot kan je om te besparen op je zakelijke auto verzekeren ook altijd eens kijken naar het eigen risico dat wordt gehanteerd. Er wordt door bedrijven vaak geen of in ieder geval slechts weinig aandacht aan besteed, maar toch kan ze een grote rol spelen in het betaalbaar houden van je zakelijke autoverzekering. Het eigen risico is verantwoordelijk voor:

  1. De hoogte van het bedrag die je zelf bij een schadegeval moet betalen;
  2. De hoogte van de periodieke verzekeringspremie die je dient te betalen;

Standaard is het zo dat er door de verzekeraar een gemiddeld eigen risico wordt bepaald. Dit betekent dat de kerk in het midden wordt gehouden. Op het eerste zicht lijkt dat interessant, maar dat is het eigenlijk niet. Bij een schadegeval mag je dan wel slechts een beperkt(er) bedrag betalen, maar de periodieke verzekeringspremie ligt wellicht hoger dan het gemiddelde. Door het eigen risico aan te passen bij het verzekeren van je zakelijke auto kan ervoor worden gezorgd dat je verzekering dus behoorlijk voordeliger kan gaan uitvallen.

Geef een reactie