HUF

HUF – bekendste skateboard kledingmerk

Ben jij fan van wijde, baggy kleding en krijg je maar niet genoeg van die skateboard stijl? Dan moet je zeker een keer iets proberen van HUF. Dit merk is een van de bekendste skateboard kledingmerken wereldwijd! Dit merk is opgericht in 1992 door eigenaar Keith Hufnagel. Deze professionele skateboarder uit New York was opgegroeid met de bijzondere cultuur van de skateboard wereld. De specifieke kledingstijl van skateboarders is zo kenmerkend, dat hij daar iets mee wilde gaan doen. Zo was HUF geboren.

Teruggeven aan de gemeenschap skateboarders

Keith Hufnagel, de oprichter van het kledingmerk HUF, groeide op in de jaren ‘80 in New York. De passie voor skateboarden en alles wat daarbij hoorde zat er gelijk in. Helaas werd skateboarden toendertijd niet geaccepteerd. Toen Keith in 1992 verhuisde naar San Francisco vond hij het hoog tijd om terug te geven aan zijn geliefde gemeenschap van skateboarders: hij richtte HUF op. Het kledingmerk begon als een kleine boetiek op een redelijk gekke plek in San Francisco.

Keith zijn voornaamste doel was om alles voor skateboarders in één winkel te verkopen. Van materialen tot kleding tot sneakers. Het was allemaal welkom in zijn boetiekje. De winkel groeide al gauw in populariteit. Keith’s boetiek HUF werd een van de belangrijkste leveranciers van de Bay Area. Die enorme groei in interesse vatte Keith op als bevestiging en vervolgens ging hij zijn eigen lijn lanceren. Daar verwerkte hij alles in wat bij skateboarden en de gemeenschap hoort.

HUF – skateboard merk voor iedereen

Het begin van HUF was dus erg klein. Dit Amerikaanse skate merk groeide echter binnen de kortste keren uit tot een van de bekendste merken voor deze gemeenschap wereldwijd. Zo zijn de sokken iconisch. Tegenwoordig bestaat de lijn van dit skateboard merk wel uit meer dan alleen sokken. Er zijn ook pins, patches, T-shirts, sweaters en natuurlijk hoodies. Al met al is er voor iedereen wel wat wils in hun brede collectie. Dat is echter niet het enige om op te merken aan dit kledingmerk.

Zo is alle kleding van HUF gemaakt van hoogwaardige kwaliteit. Hierdoor kunnen de kleren goed tegen een stootje en gaan ze lang mee. Ideaal dus als je regelmatig aan het skateboarden bent. Bovendien zijn de kleren van dit Amerikaanse skateboard merk vaka voorzien van grote prints met duidelijke kleuren en patronen. Dus ben jij gek op wijde kleren, sta je vaak op een skateboard en wil je echte skate kleding dragen? Neem dan een kijkje in het ruime assortiment van dit bekende Amerikaanse skateboard kledingmerk!