UTP kabel

De amazing kwaliteiten van een UTP kabel

Een UTP kabel is niet zomaar een kabel. Deze kabel heb je nodig om je netwerk te kunnen aanleggen. Dus alle routers en switches kun je met een UTP kabel verbinden. Nu geldt voor de meeste kabels dat ze zo kort mogelijk moeten zijn om de kwaliteit van het signaal te kunnen garanderen. Dat geldt niet voor een UTP kabel. Deze kabel kun je tot wel meer dan 100 meter (!) gebruiken. Hoe dat kan is eigenlijk gewoon amazing! Doordat alle losse onderdelen die in de kabel zitten goed verpakt zijn, is de kans op “lekkage” bij een UTP kabel minimaal. Natuurlijk moet je er wel voor zorgen dat er maar weinig kronkels in de kabel zitten en dat je er niet over kunt struikelen. Want een kapotte of versleten kabel doet zijn werk nooit goed.

Welke UTP kabel kies je voor jouw netwerk?

Het is sowieso belangrijk om voor goede kwaliteit te gaan. Je legt je netwerk immers niet aan om je er aan te gaan zitten ergeren. Daarom kies je altijd voor een UTP kabel met volledig koperen kernen. Natuurlijk, deze kabels worden ook aangeboden met aluminium kernen, maar het kwaliteitsverschil is veel te groot. En uiteindelijk bespaar je dus helemaal niets als je voor een goedkopere versie gaat. Het levert je alleen maar ergernissen op.
UTP kabel

Hoe kies ik de juiste pluggen voor de UTP kabel?

Dat is vooral een kwestie van goed kijken. Kijken naar de uitgangen in je apparatuur en dan bepalen welke pluggen er op aangesloten horen te worden. Je kunt dan twee dingen doen: kant en klare kabel met pluggen bestellen, of UTP kabel van de rol bestellen en daar zelf de juiste pluggen aan koppelen. Dat klinkt moeilijker dan het is en op die manier kun je de kabel precies op de juiste lengte maken. Zo voorkom je dat er ergens een hoopje ongebruikte kabel ligt.

UTP kabel online bestellen is gemakkelijk

Je kunt op bovenstaande site precies aangeven wat voor kabel je nodig hebt. Maar ik kan me voorstellen dat het als leek best overweldigende materie is. Daarom zitten de mensen van de klantenservice voor je klaar om je te adviseren. UTP kabel is dusdanig belangrijk in je netwerk, dat je daar echt geen fouten mee wilt maken. Natuurlijk kun je altijd een professional inhuren om jouw netwerk aan te leggen, maar in principe zou je het gewoon zelf moeten kunnen. Met een klein beetje hulp van de klantenservice.