De ideale garderobe

De ideale garderobe willen we allemaal wel en ik denk dat we altijd kleding willen kopen om onze garderobe ideaal te maken. Maar toch stond ik zo vaak voor mijn overvolle kast en dacht jeetje wat moet ik nou weer aan. Vaak dat gevoel van ik heb niks om aan te trekken. Als ik dit zei tegen mijn vrienden dan keek iedereen mij aan en zei jij hebt zoveel in je kast hangen dat kan niet. Op een gegeven moment dacht ik dit moet anders kunnen, ik wil een ideale garderobe zonder dat mijn kast uitpuilt.

 

De 80/20 methode

De 80/20 methode vond ik zelf erg makkelijk hanteerbaar waardoor het snel mijn aandacht trok. Ook ben ik erg voorstander van het combineren van kleren om zo steeds nieuwe outfitjes te maken. Bij de 80/20 methode bestaat je kast voor 80% uit basisstukken die je aanvult met 20% opvallende items. Ik ben zelf iemand die graag net even anders gekleed is maar soms verdwaal ik dan ook in outfitjes die je maar op 1 manier kan combineren. Door deze methode moest ik mij meer focussen op een goede basisgarderobe. En basis betekend natuurlijk niet alleen maar witte en zwarte kleding je kan zeker in je basisgaderobe kleur toevoegen. Alleen de basisgarderobe bestaat uit kleding stukken die je goed kan combineren met andere kledingstukken. Het gaat om kledingstukken die graag en vaak draagt. Een goed voorbeeld is mijn Moscow trui dat is een trui die ik veel draag. De trui is van een fijn en duurzaam materiaal en de kleur van de trui kan ik goed combineren.

 

Balans

Om een ideale garderobe te creëer moet je een goed balans hebben. Je moeten keuzes maken over of het kledingstuk goed past bij de rest van je garderobe waardoor het aansluit bij de 80%. De overige 20% gebruik je voor die geweldige mooie galajurk want ook die wil je hebben als vrouw. Voel je ook niet beperkt door de 80/20 methode want misschien is het niks voor jou. Je moet opzoek gaan naar jou balans want dan ben je efficiënt bezig. En soms wil je net dat ene unieke kledingstuk hebben want dat zocht je al zo lang. Voor mij zorgt dat dan juist voor balans omdat je er over nadenkt en niet doelloos koopt. En bezig zijn met kleding vind ik echt super leuk maar door deze methode heb ik ook nog eens ontzettend veel geld bespaard. En dat is altijd een leuke bijkomstigheid.

Geef een reactie