Hoe kan ik goedkoop een auto krijgen?

Nadat je je studie hebt afgerond, is het tijd om je dromen na te jagen. Voor veel mensen is dit om te gaan sparen voor jou droomauto. Waar droom jij van? Een Porsche, Ferrari, Lamborghini of een geweldig gerestaureerde oldtimer? Als je eenmaal gaat werken zal je misschien toch merken dat er snel nieuwe kosten bij komen in je leven. Je wil ook graag een huis en je wil eigenlijk ook wel een paar keer per maand uiteten. Per maand blijft er daardoor weinig over om te sparen voor die gloednieuwe droomauto. Geef je droom nog niet op! Er is namelijk een manier om die gloednieuwe auto te rijden zonder dat je een grote som geld moet overmaken naar de dealer.

Private lease

Heb jij wel eens van private lease gehoord? Bij private lease mag jij een nieuwe auto uitzoeken en betaal jij maandelijks een vast bedrag aan een leasemaatschappij. Je kan al een auto private leasen vanaf €99,- per maand. De hoogte van het maandelijkse bedrag is onder andere afhankelijk van het aantal kilometers dat jij per jaar wil rijden en de aanschafwaarde van de auto.
Private lease is enorm populair. Op de Nederlandse wegen rijden er nu 175.000 auto’s die gefinancierd zijn middels een private lease contract. Als je private lease contract is afgelopen is moet je helaas je auto weer inleveren. De auto blijft dus eigendom van de leasemaatschappij    

Private lease of een occasion kopen?

Omdat jij graag zelf eigenaar wil zijn van een auto overweeg je wellicht om een occasion te kopen. Een nadeel van het kopen van een occasion is dat je nooit zeker weet of de auto goed functioneert. Na een aantal maanden kan het namelijk zich voordoen dat de auto kuren gaat vertonen. Vervolgens krijg je het bericht dat de auto total loss is verklaard en jij weer op zoek moet gaan naar een nieuwe auto.

Het voordeel van private lease is dat in het vaste maandbedrag zijn ook andere kosten zijn verwerkt dan alleen het betalen van de auto. In het maandbedrag zitten kosten verwerkt als: reparatie, (allrisk)verzekering & onderhoud. Mocht het zo zijn dat je auto er mee op houdt ben je in ieder geval goed verzekerd en mag je een nieuwe uitkiezen.

Private lease of zakelijk leasen?  

Een andere manier om aan een auto te komen is om te gaan werken bij organisatie die voor jouw mobiliteit een auto willen aanbieden. Bij zakelijk leasen moet je alleen bijtelling betalen als je privé met de auto wil rijden.  

Er zijn dus vele manieren om jouw droomauto te kunnen financieren. Voor welke vorm ga jij?

Geef een reactie