Ideale toepassing van Formlabs 3D printers

De werkwijze die je kunt toepassen met Formlabs 3D printers, is voor veel mensen van grote waarde. Het is een techniek die eraan bijdraagt om nog meer uit de mogelijkheden van het printen te halen. Het gaat natuurlijk om SLA. Dit wordt ook wel stereolithografie genoemd. Dit is de benchmark op dit vlak. Het is wel belangrijk om dan eens te bekijken wat je dan dus precies mag verwachten. Het is fijn om te weten wat je hier als gebruiker nu eigenlijk precies mee kunt. Zijn de printers door jou goed in te zetten?

Plastic van de hardste soort

Formlabs werkt met de techniek van SLA. Het is een methode waarbij resin wordt gebruikt. Dit is een vloeistof die sterk uit te harden is. Wat goed is om te benadrukken, is dat er meer dan één variant van de resinvloeistof is. Het is daardoor goed mogelijk om alles precies uit te werken als je wilt. De vloeistof bewerk je dan met een laser. Dat zorgt ervoor dat alles precies op de juiste wijze uithardt. Dat betekent dus ook dat er precisie en werken in detail mee mogelijk is. Het is wat deze printers onderscheidt van andere.

Voor allerlei doelen inzetbaar

Formlabs heeft meerdere modellen op de markt. Ook worden meerdere soorten resin geboden. Dat betekent dat de techniek breed inzetbaar is. De flexibiliteit is belangrijk in deze branche. Werken met een veelzijdige printer, betekent dat je alles kunt maken wat je voor ogen hebt. Dat betekent ook dat ze in elke branche zijn terug te vinden. Bouwkundigen, ingenieurs, architecten, maar ook in de industrie en productie, overal worden de printers ingezet. Het is een reden waarom juist deze techniek van 3D printen zo populair is. Ook jij kan hier dus het nodige voordeel uit halen voor jouw doelen.

Direct de printer gebruiken

Het is ook fijn om te weten dat er veel praktische oplossingen met de 3D printers van Formlabs mogelijk zijn. Het gaat dan in de eerste plaats om het ontwikkelen van modellen en prototypes. Dit is altijd belangrijk om uiteindelijk tot de ideale toepassing te komen. Dit is ook de reden waarom de details zo belangrijk zijn. Het maken van allerlei elementen, van molds en passtukken tot en met specifiek gereedschap, is allemaal mogelijk. Het is dan ook zo dat de fabrikant zich erop richt om dit mogelijk te maken voor elk type gebruiker van de printer.
 

 

Geef een reactie