Je balkon zomerproof maken

Iedereen is nu massaal aan het klussen in huis en tuin. Aangezien we allemaal voornamelijk binnen moeten blijven deze tijden, is dat het perfecte moment om die klusjes te klaren die je al een tijd aan het vooruitschuiven was. Het is ook heerlijke bezigheidstherapie, want het geeft je wat om handen en je kan je gedachten even verzetten. Best welkom in deze tijden van zorgelijke berichten over de coronacrisis. Er ontstonden lange rijen voor doe-het-zelfzaken en de afvalscheidingsstations van gemeentes. Dat was dus ook niet helemaal de bedoeling natuurlijk. Iedereen is welkom, maar werd gevraagd voortaan in hun eentje te komen en de anderhalve meter afstand ten opzichte van anderen in stand te houden. Dus er mag best geklust worden, maar met inachtneming van de maatregelen. Ook mijn vriend en ik hebben plannen opgevat om ons huisje op te leuken.

Een plek voor ultieme ontspanning

Wat een bijkomend motief daarvoor was, is de zomer die eraan komt. De eerste zonnige dagen hebben zich al voorgedaan, wat ons op het onderwerp bracht hoe de zomer door te komen als de maatregelen ook dan nog van kracht zullen zijn. We hebben geen tuin, maar gelukkig wel een balkon. Dat scheelt natuurlijk al een hele hoop. Als we niet massaal het park en meertjes mogen opzoeken terwijl het erg warm is, zal dat toch voor velen een groot probleem worden. Des te meer reden om daar alvast op te anticiperen en het zo leuk mogelijk te maken voor jezelf straks. We besloten daarom om van ons balkon een gezellig en ultiem ontspanplekje te maken. Nu stonden er alleen nog een tafeltje met twee stoelen, maar dat kon natuurlijk beter.

Het tuingevoel creëren

Om ons balkon zo veel mogelijk een tuinidee te geven, bestelden we kunstgras online. We kennen dat natuurlijk voornamelijk van sportvelden en tuinen, maar je kan het ook heel goed op je balkon plaatsen! Je hebt dan geen tuin, maar je zit wel lekker met je voetjes in het gras. En ook nog eens lekker zacht gras, want door de huidige technieken is het niet alleen bijna niet meer te onderscheiden van echt gras, maar is de structuur ook nog eens super comfortabel. Daarbij komt dat het ook erg onderhoudsvriendelijk is. We hoeven immers niet te maaien of het gras bij te knippen. We kozen voor nepgras balkon met een drainagemat erbij, zodat als het regent, dit opgevangen wordt. Ook bestelden we twee leuke plantenbakken en haalden daarvoor twee prachtige planten in huis. Nu ziet ons balkon er echt als een klein tuintje uit! Laat die zomer maar komen!

Geef een reactie