Kijk live mee met de uitvaart

Nu we alweer ruim anderhalf jaar geleden ons leven om hebben moeten gooien zijn er inmiddels een hoop dingen veranderd. We zijn ons anders gaan gedragen en hebben onszelf moeten aanpassen aan de situatie. Een mondkapje op in de trein, voldoende afstand houden van andere mensen en bij klachten thuis blijven. Ook de meeste woningen hebben een make-over gekregen aangezien die er ineens allerlei functies bij kregen; een kantoor, een school, een fitnessstudio, een restaurant, ga zo maar door. In deze periode hebben we ook kennis gemaakt met livestreaming. Toen je vrienden en familie niet in het echt kon zien bood een tablet of telefoon met FaceTime de uitkomst. En ook scholen en bedrijven zijn livestreamen steeds meer gaan toepassen. Inmiddels zijn we de voordelen ervan gaan inzien en zal dit dan ook niet snel meer verdwijnen uit ons leven. het wordt op steeds meer plekken toegepast. Zo kon ik onlangs niet op een uitvaart zijn, maar kon ik deze wel live volgen. Een bijzondere gebeurtenis die ik graag met je bespreek.

 

De uitvaart livestreamen

Het klinkt in eerste instantie een beetje vreemd, een livestream uitvaart bekijken. Totdat ik dit zelf ervaarde en het mooie er juist van in ging zien. Vanwege de pandemie kon namelijk niet iedereen naar de uitvaart komen. Angstig voor nieuwe besmettingen wilde de familie maar een klein gezelschap bij de uitvaart. Dat is schokkend, want juist nu wil je er graag voor een ander kunnen zijn. Maar toch kon ik op deze manier meekijken en op gepaste wijze afscheid nemen. Dat was, ondanks dat het in het begin wat onwennig aanvoelde, bijzonder en mooi om mee te maken. Een aantal dagen van tevoren kreeg ik alvast de link waarmee ik de uitvaart kon volgen, dit was erg prettig en scheelde een hoop stress. De uitvaart was goed te volgen en alles werd in beeld gebracht. Ook ontving de familie de livestream nog eens op een USB, een erg waardevol stukje techniek.

 

Ook dit kun je livestreamen

Nadat ik de livestream van de uitvaart had bijgewoond begon mijn interesse in livestreamen te groeien. Het biedt je een unieke kans om van een afstand toch een gebeurtenis of evenement bij te wonen op momenten dat je daar fysiek niet bij kunt zijn. Ik kwam erachter dat je ook gebeurtenissen als presentaties, open dagen en huwelijksceremonies kunt volgen via een livestream. Een professioneel team regelt het beeld en geluid en je hoeft je zelf alleen druk te maken om zaken die er echt toe doen. Hoe fijn is dat!

Geef een reactie