vaderschapstest

Vaderschapstest rechtsgeldig online bestellen: het kan!

Ben je om wat voor reden dan ook op zoek naar een vaderschapstest? Deze kan je heel gemakkelijk en snel online bestellen. Binnen enkele dagen kan de test al bij jou op de mand liggen. Vervolgens hoef je enkel de aangegeven stappen te volgen en de verzamelde materialen terug te sturen. Na een paar dagen zal je de uitslag toegestuurd krijgen waaruit blijkt of het wel een match is. Je kunt dus binnen enkele dagen antwoord geven op die vervelende vraag: is hij wel de vader? Ben ik wel de vader? Een vaderschapstest online bestellen – het is tegenwoordig kinderspel!

Zo werkt een vaderschapstest

Door een vaderschapstest online te bestellen kun je al vrij rap met zekerheid zeggen wie de vader wel of niet is. Zo’n test kan een stukje gemoedsrust geven. Een vaderschapstest start met de eerste stap: het DNA materiaal van de mogelijke vader verzamelen. Over het algemeen is wat wangslijm voldoende. Dit kan je simpel verzamelen door middel van een wattenstaafje. Dezelfde handeling geldt voor het kind in kwestie. Even zachtjes een wattenstaafje langs de binnenkant van de wang halen is alles wat je moet doen.

Tot slot stuur je het verzamelde materiaal terug naar het bedrijf waar de vaderschapstest besteld is. Voor het tweede deel van de werking van een vaderschapstest hoef jij niets meer te doen. Dit vindt namelijk plaats in het lab. Daar zullen de DNA monsters die opgestuurd zijn met elkaar vergeleken worden. Om zeker te zijn of de twee mensen in kwestie familie van elkaar zijn, worden de monsters op verschillende plaatsen gecontroleerd op de gelijkenis. Vaak zijn dit minimaal 20 plaatsen bij de deskundige bedrijven.

Vaderschapstest voor rechtsgeldigheid

Als je een vaderschapstest online bestelt voor rechtsgeldigheid, is het belangrijk dat het bedrijf die de test uitvoert wel erkend is. Je wilt immers de resultaten gebruiken in een juridische procedure. In dat geval moet je wel zeker van je zaak zijn en een wettelijk erkende test gebruiken. Bovendien is het verstandig om een test uit te zoeken die op minimaal 20 plaatsen de DNA monsters met elkaar vergelijkt. Je wilt namelijk met zoveel mogelijk zekerheid kunnen stellen of de man in kwestie de vader is of niet.

Een ander groot verschil tussen een vaderschapstest voor gemoedsrust of voor een juridisch proces zit in de manier waarop de test wordt afgenomen. Om ervoor te zorgen dat de test rechtsgeldig is, moet het DNA-materiaal verzameld worden door een onafhankelijke persoon. Denk hierbij aan een verpleegkundige of je huisarts. Gebeurt dit niet? Dan zal de vaderschapstest niet volledig rechtsgeldig zijn. Neem in dit geval geen risico en schakel je huisarts in.