vlaggen bedrukken

Vlaggen bedrukken voor verschillende redenen

Een vlag wordt direct geassocieerd met een land. De Nederlandse vlag, de Duitse vlag, de Italiaanse vlag, noem maar op. Ik zie zelf ook direct een WK stadion voor me gevuld met verschillende vlaggen. Zonder al te nationalistisch over te komen, kan je een vlag ook associëren met een eenheid. Of dit nu een land is of een regio, zoals een voetbalvlag voor een specifieke voetbalclub. Maar er zijn meerdere redenen voor vlaggen. Vlaggen bedrukken wordt voor verschillende redenen gedaan.

Ter aanmoediging vlaggen bedrukken

Een vlag staat voor aanmoediging. Vlaggen bedrukken met een Ajax logo erop, zorgt voor aanmoediging van de voetballers. Maar je kunt ook vlaggen bedrukken met bepaalde namen of leuzen erop. Zo heb ik vorig jaar de Dam tot Dam loop gerend en zag ik aan de kant allerlei aanmoedigers. Kleine kinderen stonden met bekertjes water aan de kant voor iedereen die langsliep en staken af en toe hun hand uit voor een high five. Ook veel volwassenen stonden aan de kant te joelen en motiverende woorden te roepen als ze een vermoeide renner zagen. Veel kinderen hadden tekeningen opgehangen en op de grond met stoepkrijt speciale boodschappen geschreven voor hun vader of moeder die de loop ook deed. Lopers van renwedstrijden hebben aanmoediging nodig. Ik heb er zelf heel veel aan gehad, ook al was het grootste gedeelte van de aanmoediging niet speciaal voor mij bedoelt. Vlaggen bedrukken ter aanmoediging van een loper van bijvoorbeeld de Dam tot Dam loop is dan ook een leuke manier van een vlag gebruiken!

Trots en eenheid

Een vlag staat ook vaak voor trots. Ik was een aantal zomers geleden op een festival in het buitenland. Heel de wereld rukte uit naar dit festival en ik zag bij verschillende tenten vlaggen hangen van het land waar die groep vandaan kwam. Deze vlaggen werden ook meegenomen naar het festival terrein en vol trots in de lucht gehouden. Het publiek van de mainstage was gevuld met vlaggen uit Argentinië, Spanje, Amerika, Australië en nog tientallen andere landen. Ook waren er hier en daar een aantal vlaggen te vinden met lovende leuzen voor de artiest. Op sommigen stond een telefoonnummer. Dat is nog een slimme manier van vlaggen bedrukken!

Los van het feit dat met de vlag van jouw land rondlopen op trots wijst, is het ook erg handig om contact te leggen. Zo spraken wij uiteraard een ieder aan die met een Nederlandse vlag rondliep en hadden we al gauw nieuwe vrienden gemaakt voor het festival. Vlaggen bedrukken is dus ook nog eens een sociale truc!