Waarom moet je letten bij het aanschaffen van een fiets?

Bij het kopen van een fiets komt veel kijken. Je moet rekening houden met het type fiets dat je wilt en nodig hebt, de prijsklasse, de kwaliteit, het comfortniveau en de veiligheidsvoorzieningen. Daarnaast moet je ook rekening houden met het rijgedrag van de fiets, de duurzaamheid en het gewicht. In dit artikelen behandelen we verschillende onderdelen die belangrijk zijn bij het aanschaffen van een fiets.

Type fiets

Er zijn veel verschillende soorten fietsen om uit te kiezen. De populaire modellen zijn stadsfietsen, sportieve fietsen, elektrische fietsen en transportfietsen. Het type fiets, hangt af van de fiets behoeften. Denk bij het aankopen van een fiets goed na waarvoor je hem gaat gebruiken. Voor korte afstanden is een stadsfiets of een dames transportfiets erg geschikt maar ga je langer afstanden fietsen dan kun je beter kiezen voor een sportieve of een elektrische fiets.

Kwaliteit

Zoals hierboven benoemd zijn er veel verschillende soorten fietsen, daarnaast is er ook een groot verschil in kwaliteit tussen deze fietsen. Dit verschil zit voornamelijk in het gebruik van de materialen. fietsen met een aluminium of staal frame zijn van mindere kwaliteit dan een frame van carbon of titanium. Daarnaast is de spaakdikte belangrijk, deze mag niet te dun zijn zodat de spaken snel kunnen breken. Tot slot is het type wielnaaf en de versnellingsnaaf belangrijk, de speling moet minimaal zijn om te voorkomen dat het frame gaat wiebelen.

Prijsklasse

De prijsklasse van de fiets waar je naar kijkt is een belangrijke factor. Er zijn grote verschillen in prijs en kwaliteit. Ook hier is het belangrijk om jezelf de vraag te stellen waar ga ik de fiets voor gebruiken. Als je dagelijks gebruik gaat maken van je fiets dan is het aan te raden om voor kwaliteit te gaan. Qua prijs kom je dan in een hoger segment maar dit betaald zich zeker terug. Ga je niet veel gebruik maken van je fiets dan kun je ook kiezen voor wat goedkopere opties.

Comfortniveau

Als je een fiets koopt, is het aan te raden om hem van te voren uit te proberen. Een fiets is vaak een flinke investering dus dan moet hij wel goed fietsen. Wil je online een fiets kopen dan kun je kijken of er een fietsenwinkel in de buurt is waar je de fietsen kunt testen. Op deze manier weet je zeker dat je een fiets koopt die ook comfortabel fietst.

Geef een reactie