led spot

Stel niet langer uit maar begin aan die verbouwing!

Loop jij al lange tijd met de plannen om je huis te verbouwen? Lees dan deze blog en stel het niet langer uit! Ik weet dat veel mensen opzien tegen een verbouwing en niet goed weten waar ze moeten beginnen. Het lijkt veel gedoe en mensen kijken hier zo tegen op dat ze er maar helemaal niet aan beginnen. Maar ik heb zelf dit voorjaar eindelijk mijn keuken verbouwd en ik kan je vertellen dat het allemaal wel mee valt! Lees hier hoe mijn verbouwing verliep.

Het begint allemaal met een idee…

Ik woon inmiddels 2 jaar in mijn huis. In het begin dacht ik echt dat het mijn droomhuis was, alles was  perfect zoals ik het voor ogen had. Maar zoals wel vaker verdwijnt dat gouden randje van het begin als er wat tijd overheen gaat… Na een jaar bleek dat de bijkeuken toch net niet groot genoeg voor onze hond, en ook het opstapje naar de gang was eigenlijk net onhandig. Dus toen kreeg ik het idee om te gaan verbouwen. Maar met een idee alleen redt je het niet merkte ik, en ik merkte dat ik deze ideeën concreet moest omzetten in een plan.

Wat wil je bereiken?

Zo belandde ik in de planfase. Belangrijk bij een verbouwing is dat je goed voor ogen hebt wat je wilt bereiken. Ik ging bij mezelf na wat ik wilde bereiken met mijn verbouwing en dat was  meer ruimte en licht in mijn keuken. Voor de verbouwing oogde mijn bijkeuken krap en de keuken dicht en donker. In overleg met een aannemer besloten we de bijkeuken door te trekken en hier samen met de keuken een ruimte van te maken. In plaats van overal muren is mijn keuken nu een lange open ruimte. Vervolgens plaatsten we nog een extra zijraam en goede verlichting voor meer licht in huis. Een goede led spot kan echt een wereld van verschil maken! Door deze aanpassingen voel ik mij zo veel meer op mijn gemak in mijn eigen keuken.

Kies de juiste aannemer

Ik heb heel veel geluk gehad met mijn aannemer. Dit was een fijne vent die echt met mij mee dacht. Hij kwam met goede ideeën voor mijn vraagstukken en ondersteunde ons in het hele proces. Dit kan ook anders, onze buren hadden bij hun verbouwing een aannemer die echt de kantjes er van afliep en weinig oor had voor hun input. Hierdoor was hun verbouwing een punt van stress en zijn ze maar deels tevreden over het resultaat. Ik raad iedereen daarom aan om van te voren met verschillende aannemers in gesprek te gaan, en pas akkoord te gaan als het goed klikt tussen jullie. Hier kan wat tijd in gaan zitten maar dat is het meer dan waard. Als je die verbouwing toch al uitstelt maak een extra maand meer of minder ook niet uit.

Ik hoop dat jullie wat aan mijn blog gehad hebben. Stel je verbouwing niet langer uit maar maak er wat van. Veel succes met je verbouwing!

Geef een reactie