Een droom loungeset

Smaak

Ik vind verjaardagen altijd maar lastig. Zowel als onderwerp als als bezoeker. Niet alleen kom ik vaak te zitten met mensen waar ik niet noodzakelijk een aantal uur naast zou willen zitten, maar het grootste probleem vind ik de cadeau’s. Ik heb zelf nooit inspiratie voor de cadeau’s die ik zou willen en daarnaast kan ik ook nooit goed bedenken wat andere mensen blij zou maken. Bij mensen die een hekel hebben aan planten kom ik aanzetten met een plant, en bij mensen die dat juist geweldig vinden kom ik vaak met een waardebon aan omdat ik in de veronderstelling was dat ze een hekel hadden aan planten. Long story short – ik heb dat zintuig gewoon niet. En om andere mensen dit zintuigelijke probleem te besparen, vraag ik meestal maar gewoon waardebonnen. Dan kan ik er tegen de tijd dat ik eindelijk weet wat ik had willen hebben (meestal een maand of vijf na verjaardag in kwestie) zelf naar op zoek. Beter laat dan nooit, toch?

Rommel

Mijn vrienden zijn het dus niet eens met deze theorie. Zij vinden dat zonde, en geven dan aan dat ze me dan net zo goed gewoon geld hadden kunnen geven. Als ik dan aangeef dat ik dat ook prima had gevonden krijg ik helemaal scheve gezichten. Waar het dus op neerkomt is dat ik altijd cadeau’s krijg die ik niet noodzakelijk had gehoeven en alleen maar  extra rommel geven in het huis. Geurkaarsen, nepplanten, sierpotjes, ik vind het maar niks. Ik houd van praktische cadeau’s, niet cadeau’s die in de weg staan en me alleen maar extra tijd kosten omdat ze ook nog eens onderhouden moeten worden. Nee, dat is niks voor mij.

Set

Toch heb ik dit jaar voor het eerst een cadeau gekregen van de vriendengroep waar ik echt heel gelukkig van werd. We waren enige tijd geleden met zijn allen naar een spa. Het was toen nog een stuk warmer dan nu, dus we besloten lekker een drankje te doen in de tuin die aansloot aan de spa. Daar zaten we op een heerlijke loungeset. Precies zo één als ik thuis ook zou willen hebben. Ik gaf aan dat dat nou iets was om te onthouden voor mijn verjaardag: een loungeset zoals die in de spa. Ik was het tegen de tijd dat ik jarig was alweer vergeten, maar ze kwamen binnen met de Loungeset van mijn dromen! Volgende verjaardag vieren we in de tuin op deze set. Kan ik daar weer nutteloze cadeau’s uitpakken.

Geef een reactie