Een handige klusjesman

Als klusjesman ben je voor van alles inzetbaar. Sinds 2 jaar ben ik een eigen ondernemer geworden, ik vond het werken voor een baas helemaal niks. Daarnaast verdien ik nu ook vele malen beter dan dat ik al dit soort klusjes voor een baas uitvoer. Mijn keuze was dus snel gemaakt. Over 2 weken heb ik mijn eerste tuinproject, dit dus nog niet eerder gedaan. Daarvoor moet ik wel speciaal gereedschap aanschaffen zoals een kettingzaag, er moeten namelijk meerdere bomen uit de tuin verwijderd worden.

Welke kettingzaag is nu eigenlijk het beste?

Ik wilde per se een professionele kettingzaag aanschaffen. Wanneer dit project af is, kan ik mijzelf ook aanbieden voor dit soort klussen in de tuin. Daarom wilde ik een goede die gewoon jaren mee gaat en daadwerkelijk de boom om kan zagen. Je hebt ze van de bouwmarkt maar de watt is gewoon veel lager dan bij een professionele kettingzaag. Gelukkig kan je op het internet heel veel informatie en tips krijgen. Vooral eigen ondernemers delen graag het goede gereedschap. Daarnaast heb je ook speciale websites je kunnen helpen met een keuze maken. Zij hebben dan ook alleen maar professionele gereedschap en onderscheiden dit in wat je er mee zou willen doen. Heel erg overzichtelijk en duidelijk, dat is iets wat ik dus nodig heb.

Investeren voor in de toekomst

Het is letterlijk een investering die ik zal moeten maken. Het is dan ook zaak in mijn ogen om niet te bezuinigen op dit soort dingen. Ik heb inmiddels al meerdere grote investeringen gedaan. Laatst heb ik ook een super grasmaaier aangeschaft, een goede boor en een hele luxe set schroevendraaiers. Je moet je voorstellen dat als je bezig bent met een klus, je niet wilt dat je niet het juiste gereedschap hebt. Voor mijn gevoel sta je dan gewoon voor schut. Mijn uurtarief is niet heel erg hoog als ik het vergelijk met andere ondernemers, toch maakte ik al na 3 maanden goede winst. Wanneer ik een kettingzaag of andere investering doe, weet ik dat ik het dubbel en dwars terugverdien. Zeker in de zomermaanden zijn er veel klussen, in de winter wat minder. Toevallig heb ik vorig jaar een cursus houten vloer leggen gedaan, waardoor ik in de winter ook wat makkelijk aan de slag kan gaan. Je leest het al, alles is gewoon een grote investering. Zowel de cursussen als de materialen en gereedschap wat ik aanschaf. Hopelijk kan ik dit nog jaren blijven doen.

Geef een reactie