Je dochter leren fietsen

Je kleine meisje

Het voelt alsof het gisteren was dat je voor het eerst je dochter in je handen hielt. Maar de tijd vliegt voorbij. Voor je het wist begon ze te kruipen, lopen en praten. Nu is de tijd aangekomen dat ze bijna voor het eerst naar school gaat en ze gaat leren fietsen. Helemaal in Nederland is het natuurlijk belangrijk dat je kinderen goed leren fietsen. We zijn een fietsen land, wat eigenlijk best apart is met de hoeveelheid wind en regen die we krijgen. Desondanks hebben we het voordeel dat we een lekker plat land hebben waardoor we makkelijk overal heen kunnen fietsen. In dit artikel bespreken we je hoe je je kleine dochter het best kunt leren fietsen. En wat erbij komt kijken naast het fietsen zelf.

Je dochter leren fietsen

Het is namelijk zo dat een kind leren fietsen over het algemeen niet erg ingewikkeld is. In principe kunnen de meeste kinderen in een paar uur leren fietsen. Het is wel belangrijk om je kind op de juiste leeftijd te leren fietsen. Als ze nog te klein zijn en niet de motoriek hebben ontwikkeld om te leren fietsen zal het moeilijk om ze het te leren en mogelijk willen ze het dan niet meer leren als ze een jaar of twee ouder zijn.

Aangezien ze dan een slechte ervaring hebben gehad. Daarnaast wil je ook niet te laat beginnen met het ze leren. Op een oudere leeftijd zijn kinderen ook minder willend om nieuwe dingen te leren. Over het algemeen is de beste leeftijd om een kind te leren fietsen tussen de vier en zes jaar oud. Je kun je dochter gemakkelijk enthousiast maken om te leren fietsen door ze een meisjes fiets cadeau te geven.

Fiets ondersteunen

Wanneer je je dochter leert fietsen is het belangrijk dat je het doet op de juiste plek. Veel ouders denken dat je kind op gras leren fietsen een goed idee is. Als je kind dan valt zal ze dan zachter vallen. Dit is desondanks niet ideaal aangezien het op gras een stuk moeilijker fietsen is. Het beste is om je kind op een grote, rustige open plek te leren fietsen waar ze op vlak terrein kunnen fietsen, een lege parkeerplaats bijvoorbeeld. Ondersteun je kind door haar vast te houden bij het de schouder of om de middel. Het is beter haar niet vast te houden aan de arm of het stuur aangezien dit het moeilijker voor haar zal maken om zelf te sturen.

Geef een reactie