Je bent zo oud als je je voelt, toch?

We kennen allemaal het gezegde dat je zo oud bent als je je voelt. Leeftijd is slechts een getal. Maar toch kan dat getal een stuk hoger zijn dan hoe je eruit ziet, ongeacht hoe je je voelt. Hoewel de meeste mensen het niet leuk vinden om ouder te worden, zijn er veel dingen die je kunt doen om er jonger uit te zien. Voor vrouwen bestaan er talloze verschillende verzorgingsproducten, maar voor mannen is de keuze meer beperkt. Toch hebben ook mannen er soms net zoveel moeite mee om ouder te worden. Daarom lees je hier meer over een aantal tips voor mannen waarmee zij hun uiterlijk een boost kunnen geven en weer jong en fris voor de dag te komen.

Beweging

Ongeacht je leeftijd is het belangrijk om goed te blijven bewegen. Je hoeft echt niet gelijk voor type bodybuilder of kilo’s minder te gaan, in ieder geval een uur lichaamsbeweging per dag is erg belangrijk. Niet alleen voel je je hierna een stuk beter, je lichaam heeft het ook echt nodig. Vooral als je de hele dag achter de computer op kantoor zit is het goed om de dag af te sluiten met een uurtje sport. Een sportschool abonnement is niet eens noodzakelijk, je kunt ook buiten een rondje hardlopen of gaan voor en teamsport, zoals voetbal. Ga samen heen met vrienden en voor je het weet heb je je lichaamsbeweging er op zitten. Goed voor je body én mind.

Goede verzorging

Niet de meest creatieve tip, maar niet minder waar. Goede verzorging doet wonderen. Ook hier geldt dat je niet gelijk een kast vol verschillende crèmes hoeft aan te schaffen. Het begint allemaal bij een goede nachtrust, veel tekenen van ouderdom komen namelijk door slaaptekort. Een nachtje overslaan omdat je tot de late uurtjes in de kroeg stond maakt het verschil niet, maar op de lange termijn houdt genoeg slaap je gezicht jong. Per nacht wordt tussen de zeven en negen uur slaap aangeraden. Mocht je toch opstaan met een paar diepe kringen onder je ogen, smeer dan een verzorgende oogcrème op. Nog een inkoppertje, maar niet minder waar: houdt je in wat betreft alcohol, roken, suikers en zon. Deze factoren hebben echt een onwijs slechte invloed op je huid en daarmee je uitstraling.

Als je haar maar goed zit

Ouder worden heeft ook gevolgen voor je haar. Je haar wordt grijs of valt uit. Houdt je haar kort en ga voor een klassiek kapsel. Hierdoor valt het minder op dat je nog maar weinig haar hebt. Of verf jouw grijze lokken in een kleur die dicht bij je eigen haarkleur zit. Vind je het nu erg vervelend dat je haar uitvalt? Dan zou een Haartransplantatie een goede oplossing zijn. Laat je goed informeren over de mogelijkheden, prijs en behandeling. Het duurt met een haartransplantatie even voordat het resultaat zichtbaar is, maar zodra dat is gebeurd ben jij van jouw onzekerheid af geholpen en kom je met een jonge look voor de dag.

Geef een reactie