Retro platenspeler

Laat oude tijden herleven met een retro platenspeler

Heb jij nog LP’s op zolder staan die stof liggen te vergaren? Haal ze dan gauw weer tevoorschijn, blaas het stof eraf en laat oude tijden herleven. Maar, de geschiedenis herhaalt zich, maak kennis met de wereld van de platenspelers en LP’s en schaf een retro platenspeler aan, en waan je in de wereld van vroeger tijden, wat weer helemaal de tijd van nu is.

Met een retro platenspeler haal je een echte eyecatcher in huis en geniet je (weer) van het warme geluid van vinyl. Maar waar moet je op letten als je een retro platenspeler wilt aanschaffen? In dit artikel geven we je een paar tips.

Wat is je budget voor een retro platenspeler?

Hoeveel geld heb je over voor een retro platenspeler? De prijzen variëren van € 40,- tot € 500,-. Dat is een flink prijsverschil. Stel je minimale en maximale budget vast. Daarmee wordt de keuze alweer kleiner, en dus makkelijker. Of kies voor de beste prijs/kwaliteitverhouding, de beste mogelijke geluidskwaliteit voor de best mogelijke prijs? Vaak zal de prijs dan op ongeveer een gemiddeld bedrag uitkomen, maar daarmee heb je wel zeer goede kwaliteit voor een mooie prijs.

Welke opties wil je?

Het een en ander is ook afhankelijk welke opties een platenspeler moet hebben. We zetten een aantal opties op een rijtje. Streep af welke je niet hoeft, zet een uitroepteken welke je per se wel wilt en zet ze daarna op volgorde van belangrijkheid.

  • Een draagbare platenspeler of een niet-draagbare platenspeler.
  • Een draadloze platenspeler op accu of batterij.
  • Aux-out, voor het aansluiten van externe luidsprekers.
  • Aux-in, voor het afspelen van MP3’s.
  • Vol-automatisch, semi-automatisch of manueel.
  • USB-platenspeler, opnemen of afspelen.
  • Naast platenspeler ook nog CD, Radio of Cassette
  • Bluetooth

En dat niet alleen, een retro platenspeler moet ook nog eens in bij jouw interieur passen. Een retro platenspeler is verkrijgbaar in diverse kleuren en designs. Kies de kleur en de stijl die past binnen jouw interieur en de platenspeler zal een ware eyecatcher zijn in je woonkamer.

Accessoires

Met alleen een platenspeler ben je er nog niet. Je hebt daarnaast nog diverse accessoires nodig. Houd daar rekening mee in je totale budget. Zo is het handig om een reservenaald achter de handig te hebben, mocht de naald er ineens mee ophouden. Met de handige vinyl schoonmaaksets houd je de LP’s stofvrij, wat van belang is voor het behoud van de LP’s. En waar wil je de platenspeler neerzetten? Er zijn meubels speciaal voor de platenspeler, en ook opbergkoffers voor je vinylplaten.

Geniet; nestel je op de bank, sluit je ogen en geniet van de muziek die uit jouw eigen retro platenspeler komt. Van Bob Dylan, Frank Sinatra, The Rolling Stones of Elvis Presley!