zorgverzekering

Amazing tips voor de zorgverzekering

You are amazing. Zorg dus goed voor jezelf! En nog belangrijker: verzeker jezelf daar ook goed voor. In ons artikel van vandaag gaan we dieper in op de zorgverzekering. En belangrijker: waar je op moet letten wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe zorgverzekering. Want je kunt per slot van rekening maar één keer per jaar veranderen van verzekering. En dat is op 1 januari in het nieuwe jaar. In dit blog kun je daarom een aantal tips lezen voor een goede nieuwe polis, handige aanvullende verzekering en meer! Hopelijk kun je hiermee verder.

Waarvoor ben je nu eigenlijk gedekt?

Weet jij exact waar je voor bent gedekt – en waarvoor niet? Wanneer je uitsluitend een basisverzekering hebt, dan is het antwoord simpel. Het basispakket is namelijk wettelijk vastgesteld. Dat houdt in dat de inhoud van dit pakket bij elke aanbieder hetzelfde is. In andere woorden: wanneer je enkel het basispakket van de zorgverzekering geniet, dan loont het dus om voornamelijk op de prijs te letten!

De goedkoopste zorgverzekering op dit moment is de verzekering van ZieZo, welke een budgetpolis heeft met een premie van € 74,95. Dat betekent echter wel dat je als verzekerde bij deze partij geen hele ruime keuze hebt in ziekenhuizen. Dat is echter altijd het geval met een budgetpolis. Dus wanneer je echt voor de laagste premie gaat, is dit een aanrader!

Verschillende zorgverzekeringen en contracten

Maar misschien moet je eerst even goed de voor- en nadelen naast elkaar zetten. Er zijn echter nog andere punten te overwegen naast de maandelijkse premie. Je eigen vrijheid in keuze voor ziekenhuizen, behandelaars en verzorgers is wel zo prettig. Je moet per slot van rekening wel een goede klik hebben met de verzorger. Dit is zeker waar met bijvoorbeeld fysiotherapie. Zoek daarom altijd goed naar de juiste zorgverzekering voor jou. Het is lastig om daarop van een ander een antwoord te krijgen. We zijn uiteindelijk iedereen uniek en hebben verschillende behoeften. Daarom is het aan te raden om verzekeraars naast elkaar te zetten en zorgverzekeringen te vergelijken!

Overweeg de overstap

Wanneer je een nieuwe, betere en goedkopere zorgverzekering hebt gevonden, overweeg dan die overstap! Ook al scheelt het ”maar” een tientje in de maand, dat is toch weer € 120,- op jaarbasis. Dat is geld voor nieuwe schoenen, een keertje goed uit eten, of een weekendje weg! In andere woorden: het is meer dan de moeite waard om te kijken naar bespaarkansen.