veja dames

Schoenverslijtend baantje!

Bijbaan

Het is een bijbaantje dat veel tieners of studenten uitoefenen tijdens hun studie. De combi is ook perfect: overdag kan je je focussen op je studie, ’s avonds verdien je een centje bij. Hoe goed het werkelijk betaald is deels afhankelijk van hoe goed jij presteert en natuurlijk hoe de plek waar je deze werkzaamheden uitvoert bekend staat zichzelf profileert. De meeste stoppen na de studie er mee en gaan iets studiegerelateerds beoefenen, sommige blijven hangen en proberen een carrière er uit te slepen en een laatste groep blijft vrolijk er mee doorgaan. “Het is geen beroep, maar een passie”, hoor je vaak. Begin je al een beetje door te krijgen waar ik heen ga? Ik bedoel natuurlijk werken in de horeca!

Hotellerie

Zelf raakte ik verstrikt in deze brache toen ik als student een bijbaan zocht die goed te combineren was met mijn wisselende vakken en waar ik zelf kon kiezen hoeveel ik ongeveer wilde werken. Bij de Albert Heijn kreeg ik nooit extra uren en dat vond ik zonde van de tijd. Zo kwam ik in mijn eerste hotel terecht, werkzaam in de bar en de restaurants. De eet- en drinkomgeving van een hotel is niet te vergelijken met die van een ‘gewoon’ restaurant. Je hebt meerdere outlets, er is sprake van ontbijt en lunch en daarnaast is er natuurlijk nog roomservice en banquets. Dit zijn dingen die je als gast vaak als vanzelfsprekend ziet, maar waar een heel team zich voor staat uit te sloven. En ik vond het echt geweldig. Waar ik in verband met school eerst nog met name in de ochtend werkte, stapte ik al gauw over op avonddiensten. Hoe donkerder het buiten werd, hoe warmer het binnen leek te worden. Gasten werden gezelliger en minder afstandelijk, de uren vlogen voorbij en we eindigden altijd met een sluitdrankje met het team. Ik kijk hier met nostalgie op terug.

Goede schoenen zijn het halve werk!

Naast de bovengenoemde reden is er nog een reden waarom ik het af en toe mis: het was gratis lichaamsbeweging. De 15000 stappen redde ik makkelijk op een dag en toen ik na mijn studie daar een paar maanden fulltime aan de bak ging was ik in topconditie, plus twee maten smaller. Mijn schoenen versleet ik daarom ook op hoog tempo. Je kan je wel voorstellen hoe blij ik was toen ik eindelijk een paar gympen ontdekte die mij de ondersteuning gaven die ik écht nodig had. Dit waren Veja dames sneakers. Ze ademen goed, zitten comfortabel en zijn nog steeds niet versleten. Een echte aanrader voor alle horecatijgers!

Geef een reactie