best VPN

Het gebruik van een VPN opent vele online deuren

Er is tegenwoordig steeds meer mogelijk via het internet. Toch zijn er nog veel restricties. Dit zien we bijvoorbeeld terug wanneer je je wil inschrijven voor een Amerikaanse dienst. Dit is meestal niet mogelijk omdat er restricties zijn die te maken hebben met landen. Gelukkig is er een mogelijkheid om dit te omzeilen. Namelijk door gebruik te maken van een VPN. VPN staat virtual private network. Normaliter maak je gebruik van een eigen IP adres om op het internet te komen. Wanneer je gebruik maakt van een virtual private network niet. Je logt dan in op een andere server die jou een ander adres geeft. Op die manier ben je als het ware incognito op het internet. Wanneer je incognito bent op het internet opent dit natuurlijk een heleboel deuren. Allereerst in de vorm van veiligheid, maar daarnaast ook in de vorm van restricties.

VPN voor meer veiligheid

Een normaal IP adres is gekoppeld aan verschillende gegevens van iemand. Wanneer je inlogt via een VPN krijg je een anoniem adres en is het dus ook niet te achterhalen wie de persoon is. Op die manier ben je beveiligd tegen alles en iedereen. Hackers kunnen niet zien waar je vandaan komt en ook mensen van de overheid kunnen dit niet zien. In Nederland valt het wel mee qua restricties, maar in landen als China is het een stuk strenger wat betreft regels. Om die regels te omzeilen, zonder gevaar te lopen, kunnen zij dus gebruik maken van een verbinding via een virtual private network.

Online restricties in Nederland

Nederland kent ook een aantal online restricties. Wij kunnen bijvoorbeeld geen gebruik maken van het Amerikaanse aanbod van Netflix. Met een VPN kan dit wel. Je kan er namelijk met een VPN voor kiezen om in te loggen via een buitenlands netwerk. Voor de sites ben je aanwezig in bijvoorbeeld Amerika en op die manier zie je dus het aanbod van Amerika. Dat geldt voor Netflix, maar ook voor een hele hoop andere sites. Daarnaast ben je ook nog eens beveiligd. Wanneer je bijvoorbeeld op vakantie bent en restricties hebt om op Nederlandse websites te komen, hoef je je geen zorgen te maken over eventuele meekijkers. Om te zien welke VPN het beste is in jouw situatie, is het handig om even een VPN review te lezen. Er zijn een hele hoop aanbieders dus soms is het lastig om de best VPN te kiezen die het beste bij jouw wensen past.

Geef een reactie