goedkope vakantie Griekenland

Waarom Griekenland een adembenemende vakantiebestemming is

Als je aan adembenemende vakantie bestemmingen denkt, dan is Griekenland misschien niet het eerste land wat in je opkomt. Toch is Griekenland wel zeker een adembenemende bestemming. We vertellen je graag waarom.

Een parel dicht bij huis

Om te beginnen is het absoluut mogelijk een goedkope vakantie naar Griekenland te hebben. Je kunt zelf je vakantie samen stellen of je boekt een pakketreis.En je hoeft niet eens ver te vliegen om een pareltje te vinden. De vele verschillende eilanden of de prachtige plekken op het vastenland hebben allen zijn unieke charmes. Van kiezelstranden tot hoge rotspartijen van prachtige wandelroutes tot zeilvakanties. Je kunt het zo gek niet bedenken of Griekenland heeft het te bieden.

De Eilanden

Eilanden zijn er in overvloed op Griekenland. Als je zou willen zou je nooit meer een andere bestemming hoeven te bezoeken in je leven. En zelfs dan nog heb je waarschijnlijk nog niet alle eilanden gezien. Een paar bekende eilanden voor een goedkope vakantie naar Griekenland zijn Kreta, Corfu en Kos. Maar het is zeker zo leuk om minder bekende eilanden te bezoeken. We geven je graag een paar tips.

Aegina

Aegina is een eiland wat dicht bij Athene ligt. Met maar 40 minuten op de boot kun je al voet aan wal zetten. Aegina hoort tot de Saronische eilanden. Het eiland heeft mooie stranden, een archeologisch museum en een klooster. Je kunt er enkele dagen verblijven maar het is ook geschikt als dagtrip als je toch al in Athene bent.

Spetses

Ultieme rust vind je op Spetses. Auto’s zijn er verboden maar met een scooter kun je het eiland prima ontdekken. Ga op zoek naar verborgen stranden en geniet van het natuurschoon. Spetses staat bekend om zijn groene natuur. Spetses ligt op ongeveer twee en een half uur varen van Athene.

Poros

Poros bestaat uit twee eilanden. De eilanden zijn verbonden door een kunstmatig kanaal. De stad Poros bevind zich op het eiland Sferia, dit eiland is wat drukker. De andere kant, Kalavria, is omgeven door pijnbomen. Deze kant van het eiland is dan ook prima om een strandvakantie te beleven. De stranden zijn niet zo druk en de hotels zijn kleinschalig. Poros staat vooral bekend om de ruïnes van de tempel van Poseidon. Poros is zowel geschikt als een daguitstapje vanuit Athene of voor een wat langer verblijf. Het duurt een uurtje voordat je bij Poros bent vanuit Piraeus (Athene).

Dit is natuurlijk maar een kleine greep van al het moois wat Griekenland te bieden heeft. Het fijne is dat een vakantie naar Griekenland nooit duur hoeft te zijn. Een goedkope vakantie naar Griekenland is maar een paar muisklikken van je verwijderd.

Geef een reactie